Добре дошли в търсачката за DoP и CE маркировка за продуктите на Semmelrock.

Какво е DoP и CE сертификат?

Регламент 305/2011 за определяне на хармонизирани условия за предлагането на пазара на строителни продукти, издаден от Европейския Съюз изисква издаването на Декларация за експлоатационни показатели т. нар. DoP (Анг. „Declaration of performance“). С тази декларация производителят поема отговорност, че доставените продукти отговарят на декларираните експлоатационни показатели. На базата на тази декларация, от производителя се изисква да постави СE (Френски „Communautés Européennes“) маркировка на продуктите си, за да бъдат продавани на пазара. С маркировката CE ние заявяваме, че за съответните продукти е издадена декларация за експлоатационни показатели. И Декларацията за експлоатационни показатели (DoP) и CE маркировката съдържат всички характеристики на продуктите изисквани от съответните стандарти (БДС EN). Ние съхраняваме тези декларации за експлоатационни показатели за период от 10 години и при поискване, винаги можем да Ви ги предоставим в рамките на този период.

Как мога да получа DoP за продукт на Semmelrock?

Ние Ви предлагаме две възможности за получаване на Декларация за експлоатационни показатели за продукт на Semmelrock.

1. Онлайн търсене с DoP номер

DoP номер

Всички продукти на Semmelrock, за които стандарта изисква DoP, са маркирани с многоцифрен продуктов код (DoP номер). Вие може да намерите този код на етикета (виж изображението).

За да получите DoP, моля изберете линка по-долу:

След това в първото поле от падащия списък “Изберете държавата”, а във второто поле въведете многоцифрения продуктов код (DoP номер) и натиснете зеления бутон „Търсене“.

Моля, при въвеждане на DoP номера обърнете внимание, че системата различава големи/малки букви.

Декларацията може да бъде запаметена на Вашия компютър или директно да бъде принтиранa.

Ако не можете да намерите DoP номер на етикета?

Продуктите произведени преди 01.07.2013, нямат DoP номер поставен върху етикета. Ето защо за тези продукти ни осигуряваме Обща Декларация за експлоатационни показатели за настилки, плочи, бордюри, системи за стени както и кухотелни блокчета. Декларациите за тези продуктови групи могат да бъдат открити чрез следните DoP номера:

– Настилки: DoP Номер 1338BGCOMW1580
– Плочи: DoP Номер 1339BGCOMW1580
– Бордюри: DoP Номер 1340BGCOMW1580

2. Получаване на DoP, чрез QR код

Декларацията за експлоатационни показатели (DoP) на продуктите на Semmelrock, можете да получите, чрез своя смартфон или таблет. Достатъчно е да сканирате QR кода, който ще намерите върху етикета на всеки палет, с Вашето устройство. Запазете сканирания код, като снимка, която трябва да изпратите по e-mail или MMS.Получателят може лесно да отпечата Декларацията.

Забележка: Обърнете внимание, че датата на производство е отпечатана на етикета!

DoP с дата на производство 01.07.201327.06.2016

 

QR-код

Можeте да изтеглите DoP , след като успешно инсталирате на Вашето устройство (смартфон или таблет) безплатното приложение на Wienerberger. Цялата необходима информация от декларацията е заложена в QR кода. Това означава, че след като сканирате QR кода от етикета, нужната Ви информация вече ще е налична в паметта на телефона или таблета. За да я ползвате не е необходимо да имате достъп до мобилен интернет.

DоP за продукти с дата на производство след 27.06.2016

 

Semmelrock DoP номер

Можете да изтеглите DоP с безплатното приложение Wienerberger DoP App или с всеки QR-код четец, инсталиран на Вашия смартфон или таблет. Просто сканирайте QR кода на етикета и проследете линка на приложението. Номера на DоP автоматично ще се зареди. Изберете държавата от менюто “Select Country” и изберете “Request DoP”, за да свалите декларацията. Тази процедура изисква достъп до мобилен интернет.

AМоже да изтеглите и инсталирате приложението (Wienerberger DoP App) на Вашия смартфон или таблет от:

DoP приложение