Често задавани въпроси

Начало/Услуги/Често задавани въпроси

За Ваше улеснение обобщихме често задаваните въпроси с подходящите отговори. Ако не намерите това, което търсите, просто се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти.

Възможностите за оформление на частни и обществени пространства с продукти на Semmelrock може да разгледате в нашата Изложбена зала.

Необходими са:

 1. Лопата, ръчна количка, виброплоча с гумена или силиконова подложка, метла, канап, винкел.
 2. Алуминиев мастар за подравняване.
 3. Профилни тръби 3,6 cm диаметър за майки.
 4. Избраната настилка.
 5. Преса за разцепване или машина за рязане на настилки.

Необходими са:

 1. Бордюри по избор.
 2. Дренажен бетон в основата на бордюра, около 0,05-0,06 m/m.
 3. Трошен камък – фракция 0/63 mm за уплътнена основа, около 1,8 t/m при 20-30% уплътняване.
 4. Трошен камък – фракция 0/18 mm за уплътнена основа, около 1,8 t/m при 20-30% уплътняване.
 5. Едър трошен камък (сипица)- фракция 2/5 mm.
 6. Пясък за фугите 0/2 mm.
 7. Избраната в съответсствие с предвиденото натоварване настилка.

Semmelrock препоръчва полагане на  бетоновите настилки по метода на “сух монтаж”. Повече може да прочетете тук.

Продуктите без фаска могат да бъдат с различни допълнителна обработка на кантовете. Сериите с антична визия имат вълнисти или очукани кантове.

Фирма “Земелрок Щайн унд Дизайн” ЕООД гарантира устойчивостта на замръзване и луга на всички декларирани продукти, съобразно стандарта  БДС EN 1338, БДС EN 1339, БДС EN 1340.

За размразяване на леда през зимата да се използват само продукти, подходящи за бетонови изделия (например на базата на NaCl). Използването на продукти, съдържащи сулфати може да доведе до повреждането на изделията.

В общия случай бетоновите изделия притежават достатъчна сигурност срещу подхлъзване. При положение, че повърхността не е била обработвана допълнително. Продуктите с т.нар. бетонова повърхност притежават коефицент на хлъзгане SRT=45 и нямат нужда от допълнителни изпитания.

Да, цветовете леко се променят в следствие на атмосферните условия и експлоатация, но не изчезват.

Не,  не е възможно. Повече за предимствата на системата тук.

Това се постига лесно с продуктите с логото Semmelrock Concept. Те имат еднаква повърхност и различна функционалност. Предлагаме избор от настилки и плочи, които се съчетават с допълнителни аксесоари, които ще предадат завършен вид на Вашата градина-стъпала, бордюри и системи за стени и огради.

Концепцията обхваща продукти с еднаква структура на повърхността и различна функционалност. Като ги комбинирате ще създадете напълно завършена и хармонична среда.

Поради влиянията на атмосферата и околната среда в единични случаи по повърхността на продуктите могат да се появат леки оцветявания в жълто и кафяво. Тъй като ние не можем да влияем върху тези условия, то и оцветяванията не дават право за рекламации.

Светлите петна или сиви шламове, които понякога се образуват върху бетоновите продукти са технически неизбежни и са различно изразени в зависимост от атмосферните условия и начина на полагане. С цел минимализиране на появата на варовикови изцветявания, препоръчваме продуктите да се полагат по т.нар. метод на “сух монтаж” или с дебелослоен дренажен разтвор по предоставен от нас детайл. По желание, тези отлагания могат да се премахнат  посредством специални продукти на киселинна основа с подходяща концентрация, съгласно условията на производителя. Да не се използват четки с метален косъм или пароструйка. Тези отлагания са естествени и се срещат при всички бетонови продукти. Качеството на нашите продукти не се намалява от тези изцветявания, поради което те не се признават като основание за рекламация. По-голямата част от продуктите на Semmelrock притежават вътрешно хидрофобиране, което свежда до минимум тези изцветявания.

Това е патентована система за пълно свързване и интегрирана сигурност срещу разместване на настилката. Повече можете да видите тук.

Пространството може да се използва веднага след полагане, фугиране и уплътняване.

Подходящи са настилките, като тяхната дебелина трябва да бъде съобразена с вида на натоварването. При лекотоварни автомобили до 3,5 тона препоръчваме дебелина на настилката 6 cm, при тежкотоварни автомобили препоръчваме дебелина 8 cm, а при интензивен трафик дебелина 10 cm.

Проекти реализирани с наши продукти са представени в сектор Рeферентни проекти- тук.

Нашите продукти имат различни приложения. Предлагаме богата гама от плочи, настилки, системи за стени и огради, бордюри, стъпала и аксесоари.

Semmelrock предлага системи за изграждане на стени и огради.

Цветове и формати извън включените в настоящия продуктов каталог и стандартна продуктова гама могат да бъдат произвдени по поръчка при спазване условията на производителя, и при допълнително договаряне.

Възможностите за оформление на частни и обществени пространства с продукти на Semmelrock може да разгледате в нашата Изложбена зала.

Semmelrock не осигурава монтаж, но за по-голямо удобство сме предоставили техническа информация за продуктите и подробно описание на стъпките при метода за полагане на настилки в сектор Знания и Услуги.

Благодарение на сектор Примерни растери тук може да изберете от предложените варианти на полагане на съответния продукт и съобразно разхода за 1 кв.м. сами да изчислите необходимото Ви количество.

Цена на продуктите можете да намерите  при нашите дистрибутори, търговски представители, като посетите нашата мострена градина или като се съвржете с нас на 070015477. Може да закупите желания от Вас продукт от нашите дистрибутори в цялата страна. Ценовата листа е публикувана тук.

Може да закупите желания от Вас продукт от нашите дистрибутори в цялата страна. Изберете във филтъра удобната за Вас локация и изберете дистрибутор. Всички дистрибутори са тук.

В мострената ни градина може да видите на “живо” продуктите. Те са положени в естествена среда и може да се докоснете до тях, за да усетите атмосферата, която създават. Мострената градина се намира на “Подбалкански път”- шосе 6 (E871), община Елин Пелин, преди отбивката за с. Григорево. Повече тук.

За Ваше улеснение създадохме филтър за продуктите. Изберете критериите и той ще Ви предложи подходящите за целта продукти.

Изделията със структурна повърхност или повърхност видим бетон може да се защити допълнително със специализирани препарати за импрегниране на ботонови изделия, при спазване на условията на производителя. Препоръчваме Ви да разгледате серията импрегнатори с марка Finalit.

Компанията предлага продукти с различни приложения. За да изберете подходящия продукт, на първо място, трябва да се съобразите с  неговото предназначение. Ако се предвижда в участъка да има автомобилно натоварване препоръчваме полагане на настилка. Плочите са продукт, който препоръчваме да се използва само при пешеходно натоварване. За Ваше улеснение използвайте търсачката на продукти.

Основната разлика между настилки и плочи е в тяхната дебелина, а от там и в тяхната функционалност. Изборът на оптимална дебелина на паветата зависи от натоварването на участъка. Настилките са подходящи за участъци, където има освен пешеходно и автомобилно натоварване. Трябва да се има предвид, че при натоварване до 3,5 тона настилката е препоръчително да бъде 6 cm, а над 3,5 тона минимум 8 cm, а при интензивен трафик препоръчваме 10 cm. Плочите са приложими за зони с  пешеходно натоварване.

Semmelrock предлага богата гама от различни структури на повърхностния слой и цветове. Повече може да разберете тук.

Комбинираната форма съдържа определен брой елементи с различни формати, които се произвеждат едновременно и са достатъчни за покриване на площ  от 1 кв.м, без да се налага излишно рязане.

Продуктите на Semmelrock носят знака за качество CE, който се основава на извършенитe тестове, съгласно действащите стандарти за качество БДС EN 1338, БДС EN 1339, БДС EN 1340.

Използвайте само продукти, подходящи за бетонови изделия, например на базата на NaCl. Използване на продукти, съдържащи сулфати може да повреди изделията.

Go to Top