Често задавани въпроси

Начална страница/Услуги/Често задавани въпроси

За Ваше улеснение обобщихме често задаваните въпроси с подходящите отговори. Ако не намерите това, което търсите, просто се свържете с нашия отдел за обслужване на клиенти.

Изделията със структурна повърхност или повърхност видим бетон може да се защити допълнително със специализирани препарати за импрегниране на ботонови изделия, при спазване на условията на производителя. Препоръчваме Ви да разгледате серията импрегнатори с марка Finalit.

Компанията предлага продукти с  различни приложения. За да изберете подходящия продукт, на първо място, трябва да се съобразите с  неговото предназначение. Ако  се предвижда  в участъка да има автомобилно натоварване препоръчваме полагане на настилка. Плочите са продукт, който препоръчваме, да се използва само при пешеходно натоварване. За Ваше улеснение използвайте търсачката на продукти.

Основната разлика между настилки и плочи е в тяхната дебелина, а от там и в тяхната функционалност. Изборът на оптимална дебелина на паветата зависи от натоварването на участъка. Настилките са подходящи за участъци, където има освен пешеходно и автомобилно натоварване. Трябва да се има предвид, че при натоварване до 3,5 тона настилката е препоръчително да бъде 6 cm, а над 3,5 тона минимум 8 cm, а при интензивен трафик препоръчваме 10 cm. Плочите са приложими за зони с  пешеходно натоварване.

Semmelrock предлага богата гама от различни структури на повърхностния слой и цветове. Повече може да разберете тук.

Комбинираната форма съдържа определен брой елементи с различни формати, които се произвеждат едновременно и са достатъчни за покриване на площ  от 1 кв.м, без да се налага излишно рязане.

Продуктите на Semmelrock носят знака за качество CE, който се основава на извършенитe тестове, съгласно действащите стандарти за качество БДС EN 1338, БДС EN 1339, БДС EN 1340.

Използвайте само продукти, подходящи за бетонови изделия, например на базата на NaCl. Използване на продукти, съдържащи сулфати може да повреди изделията.