Да създаваш причини хората да желаят да се срещат и да обменят идеи на любимото си място, да търгуват или просто да отпочиват, сред подходяща и приятна обстановка, това е привилегията да бъдеш част от “Земелрок Щайн унд Дизайн” ЕООД. Защото житейското ни пространство, като сцена на нашия живот и ежедневната ни активност, всъщност представлява съвкупността от всички сгради, улици, площади, пазари, паркове, зелени площи и т.н. които ни заобикалят. А това на кратко означава, че основен фактор в изграждането на балансирани, атрактивни и най-вече адекватно устроени публични пространства е правилният подбор на настилка, която да придаде завършващ щрих и да открои техния характер, функционалност и визия.

10-годишния опит с марка Semmelrock, в създаването на проекти с уникално излъчване и оригинална визия, можете да проследите с приятна разходка из България. Маршрутите могат да бъдат различни, но днес, ние Ви каним на разходка до няколко прекрасни места, сдобили се с прекрасен облик.

Нашето пътуване ще започне по „Подбалканската линия“ или както е официалното наименование на този транспортен отсек „Републикански път I-6”, може би ще Ви изненадаме но този първокласен път, започва от границата ни с Република Македония и затова нашата първа спирка е град Кюстендил. През тази година беше завършено мащабното обновяване на парк „Галерията“ в града. Както беше заявил кметът на Кюстендил, г-н Паунов, при представянето на проекта: “Целта е паркова зона, с модерна, здрава настилка“. Благоустроен беше целият район, като алеите придобиха елегантен вид, благодарение на рисунъка на новия паваж, който води посетителите към ХГ „Владимир Димитров – Майстора“. За да отговори на повишените изисквания и да постигне визия достойна за гениалните творби, съхранени в градската художествена галерия, беше избрана настилката Naturo. Благородната мита повърхност и двата класически цвята светло сив и антрацит, придават завършеност на цялата композиция, като едновременно с това не се натрапват, а напротив дискретно допълват цялостната картина. Специфичния комбиниран формат, позволява, в отделните участъци да се ползва разнообразен растер,  с което зонирането на пространството се получава с плавен преход между площадки и алеи. Ако желаете да разберете повече за проекта, реализацията му, или да видите повече, съветваме Ви да посетите градския парк „Галерия“ в Кюстендил.

Naturo настилка, цветове светло сиво и антрацит, мита повърхност

Ние обаче ще продължим нашето пътешествие по „Републикански път I-6“, за да стигнем до нашата следваща спирка – град Карлово. Колкото и да знае човек за град Карлово от историята, днешния град може да предложи много изненади. За да докажем това свое твърдение, Ви каним, да се разходите с нас по новата пешеходна зона – ул. „Водопад“. Благодарение на оригиналната идея на проекта, беше създаден напълно нов облик на тази емблематична за карловци и гостите на града улица. Пресъздаването на елементи от традиционния бит и културата, стилизирани и изпълнени със съвременни материали, структури и цветове, създава автентичната картина на настилката и като едновременно с това, тя  се вписва хармонично в цялостната атмосфера на града. Настилките са произведени с оригиналната, доказала се в цяла Европа, интегрирана система за заключване и гарантирано свързване „Einstein, а основният цвят „опушено кафяво“ е вдъхновен от природата заобикаляща този прекрасен град, с цел да осигури завършващия щрих, който настилките поставят върху цялостното излъчване. Ако желаете да усетите тази емоция просто посетете Карлово, там ще намерите и обновения парк при стадиона, ще можете да разгледате старата архитектура на сградите и наскоро обновените улици, да се поклоните пред Апостола на свободата и още много, много други неща. Ние обаче ще продължим с нашето пътешествие.

City top Plus опушено-кафяв и антрацит, Palio антрацит, Rettango кафяв цвят

Нашият маршрут, обаче ще направи завой и от „Подбалканската линия“ ще слезем на магистрала „Тракия“, от където ще се отправим към следващата точка на нашето пътуване, а именно град Рудозем. За красотата на този край се носят много легенди и всеки който е посетил тази част на Родопа планина, е оставил част от сърцето си.
През последните няколко години, скромен принос в опазването и обновяването на тази красота има и Semmelrock. След успешно завършените проекти по реновирането на градските площади в градовете Лъки, Неделино и Златоград, през 2018-та беше обновен и централния градски площад на град Рудозем. Проектът вдъхновен от традиционните за района шевици и темперамент, имаше за цел да покаже характерния чар на този регион. Слънчевите нюанси на охрата в съчетание с естествената елегантна текстура на „митата“ повърхност на плочите Pastella, във формат 60х40, подчертани от неутралните кантове решени в същата текстурна повърхност, но в сивата гама, оформят огромния площаден килим в центъра на който се намира сухия фонтан, втъкан в стилизираната фигура на традиционен български килим. Новата визия превръща централния градски площад и на този български град в любимо място за срещи, разходки и общуване, но и от друга страна той става притегателен център и забележителност, която да впечатли и гостите на този родопски град.

Pastella Grande, светло сив и охра, Penter Hussum нюансирано-жълто