Вроденото привличане към природата и нейната способност да въздейства положително върху  физическото и психическото ни благополучие е в основата на най-новото еко течение в дизайна- “биофилия”. Концепцията включва идеи, които могат да бъдат приложени и в екстериорния дизайн, с цел подобряване връзката ни с природата и като своеобразен начин за намаляване на стреса в ежедневието.

Използвайте визията на естествено дърво в оформлението на пътеките, терасите, алеите

За тези от Вас, които харесват архитектурни решения в които присъства дървото,  продуктовата гама на Semmelrock предлага различни решения със структура на горния слой, наподобяващ естествен фурнир. Придайте  излъчване на алеите в градината с впечатляващи плочо-пътеки на широка тревна фуга, създайте акцент около зоната за отдих и спокойна атмосфера с бетонови плочи тип лог траверса или цялостните решения от фамилиите SVEN и Nordic Maritimе.

Хладното излъчване на Норвежките фиорди ни вдъхнови да създадем серията Nordic Maritime. Релефът на повърхността, неправилните кантове, подчертани от трите формата, пресъздават забележително реалистична картина на естествена дървесина. Наслаждавайте се на атмосферата, която създава меланжираната повърхност и грубата текстура на плочите Nordic Maritime. Отдайте се на хюга в градината, оформена с минималистичен дизайн и ефектната декоративна повърхност със светли варовикови оттенъци.

Сканидавския дизайн отдавна е нарицателно за модерно, стилно и функционално.  Плочите SVEN със своята изчистена, семпла и същевременно естествена визия могат да се превърнат в оригинално допълнение към дизайна на верандата или зоната около басейна.

Използвайте силата на декоративните водни ефекти

Независимо дали е под формата на фонтан, езерце или каскада, присъствието на водата никога не остава незабелязано. Един от най-популярните начини да акцентирате върху движението на водата е фонтанът. Нашето предложение се вписва деликатно в заобикалящото пространство без да доминира, а с малки допълнения, като скулптура или амфори разположени по периферията, ще се превърне в интересен акцент. Практичен и фукционален, без да е необходимо да изграждате допълнителни конструкции, фонтанът, който Ви предлагаме е разположен на нивото на настилката, а дизайнът тип ‘’слънце’’ e изпълнен с елементите Bradstone Old Town кръг. Изпълнена с плочи Bradstone Old Town,  структурната повърхност, топлите цветове и неравните кантове на плочите на фонтана ще създадат усещане за завършеност и хармония. Изключително подходящ за равнинни терени, контурите на фонтана ще изпъкнат до тревна площ или богата декоративна растителност. Добавете декоративни камъни в центъра на фонтана “слънце”и се насладете на релаксиращото му въздействие.

Използвайте плочи с визия на естествен камък за своето любимо кътче

За почитателите на живота на открито, уютните и практични зони ситуирани в градината или терасата: външни кухни, бар, барбекю и др., ще повдигнат лятното настроение. За да реализирате своето “мечтано кътче за отдих” с непреходното усещане за камък, възползвайте се от премиум серията Bradstone. Вдъхновена от природата, тя предлага решения с визия на естествен камък, травертин, пясъчник. Плочите, бордюрите и стъпалата грабват вниманието с топли естествени тонове, които могат да се комбинират с естествен камък, метал или други материали с уникални цветове.

Релаксирайте около огъня

За пълноценно изживяване от близостта си с природата, допълнете зеленото пространство с огнище, къдете може да се забавлявате със семейство и приятели. За тази цел изключително подходяща е серията Bradstone Mountain Block с декоративна визия на реден камък.

Връзката с природата означава грижа за природата

Негативните последствия от климатичните промени са предпоставка Semmelrock да предлага устойчиви решения, опазващи микро-климата и гарантиращи високо качество на живот в градска среда. Semmelrock възприема необходимостта от продукти, чиито дизайн има за цел да се грижи за околната среда, като запазва естествената инфилтрация на дъждовните води. Решенията са предназначени за зони с различна функционалност, предлагат модерна визия и същевременно гарантират по-висок процент озеленяване. За оформяне на зелени площи Semmelrock разработва плочи и настилки с формати, които осигуряват възможност за монтаж на широка тревна фуга.